Vaevictis, LoL Continental League’den Atıldı

League of Legends Rusya’nın en yüksek seviyeli ligi LoL Continental League (LCL)’de mücadele eden ve tamamen kadınlardan oluşan Vaevictis, kötü sonuçlar ardından ligden atıldı.

Riot Games Rusya’nın yayınladığı açıklamaya göre Vaevictis “kapalı bir ligde kabul edilemeyecek seviyede kötü mücadele ettiği” için ligden atıldı. Vaevictis geçtiğimiz yıl Bahar ve Yaz dönemlerinde bir maç bile kazanamadı. Geçtiğimiz yaz dönemi takımın oyun başına ortalama ölüm oranı 27 olarak belirtiliyor. Ligdeki ölüm oranları arasında buna en yakın olan takım ile 10 ölüm fark var. Ayrıca diğer takımlar arasında ortalama oyun süresi 22 dakika 11 saniye ile en kısa olan takım da yine Vaevictis oldu.

Vaevictis takımı geçtiğimiz sezon diğer takımlardan bazıları tarafından ayrımcılığa maruz kalmış ve sportmenlik dışı davranışlar görmüştü. Bu takıma karşı oynayan oyuncular, meta dışı şampiyonlar seçmek gibi hareketler yüzünden uyarılar almıştı. 

Vaevictis’in yerini alacak olan takım ise Team CrowdCrowd olarak belirlenmiş. 2016 yılından beri yarı-profesyonel liglerde mücadele eden takım, şimdiye kadar Rusya’nın en büyük ligine katılmak için fırsat kolluyordu.

Team CrowdCrowd’ın başında ise LoL seyircilerinin tanıdığı bir isim olan Kirill “Likkrit” Malofeev bulunuyor. Aynı zamanda ekibin strateji uzmanı olan Likkrit, 2016 yılında Dünya Şampiyonası serisinde elemelere ulaşan ilk wildcard olarak bilinen ünlü Albus Lox Luna ekibinin bir parçasıydı. 

2017 yılında yaptığı bir canlı yayında Riot Games’e ve LCL’e hakaret ettiği gerekçesiyle 6 aylığına Riot etkinliklerine katılması yasaklandıktan sonra profesyonel oyunculuğu bırakan Likkrit, lige tekrar dönüşünü bir oyuncu olarak değil, takım sahibi ve strateji uzmanı olarak yapıyor. 

Vaevictis ise  LCL’den atılmış olsa da, önümüzdeki yıl yapılacak olan Open Cup’a katılarak tekrar geri dönme imkanı bulunuyor. 

PUBG Konsol Sürümü, Hileye Karşı Direniyor

Exit mobile version