Valorant Champions Istanbul Etkinliğinde Son 4 Takım

Bugün itibariyle 2 günlük araya giren Valorant Champions Istanbul etkinliğinde artık başlangıçtaki 16 takım arasından yalnızca son 4 takım kaldı. İkisi üst, ikisi alt seride olan bu takımlar üst seride LOUD ve OpTic Gaming, alt seride ise FunPlus Phoenix ve DRX VS şeklinde. Alt seride oynanan son iki maçta ise iki takıma daha veda etmiş olduk.

Valorant Champions Istanbul Playoff aşamasının yarısına gelindiğinde oldukça çekişmeli geçen son iki karşılaşmada ilk mücadele XSET ve FunPlus Phoenix arasındaydı. Pearl, Bind ve Ascent haritalarında oynanan maçta skorlar sürekli birbirine yakın çizgide seyretti. İlk haritayı 13-11 ile kılpayı kazanan XSET, bu üstünlüğü Bind’da koruyamadı. Hızlı açılışa rağmen kontrolü rakibine kaptıran XSET, bu kontrolü tüm çabalarına rağmen tekrar ele geçiremeyince 13-10 FunPlus Phoenix galibiyetine engel olamadı. Son haritada ise izleyenleri yine heyecana boğan bir uzatma serisi izledik. Takımların hücumda çok daha başarılı performanslar gösterdiği bu son düzlükte dengeyi bozan taraf FunPlus Phoenix oldu ve 16-14’lük galibiyetle etkinlikte kalmayı başardı.

İkinci maçta ise DRX VS karşısında temsilcimiz Alfajer‘in ekibi Fnatic vardı. Icebox, Ascent ve Fracture haritalarında oynanan karşılaşmada skorlar bu kez biraz daha farklıydı. Açılışta net bir üstünlük gösteren Fnatic ekibinde özellikle Derke akıllara zarar bir Chamber performansıyla istatistiklere adını altın harflerle yazdırdı. +21K/D farkı, 1.95 Rating, 408 ACS ve 262.1 ADR ile oynayan Derke, bu haritayı takımına kazandıran isim oldu. 13-7 Fnatic üstünlüğüyle biten haritanın ardından DRX VS ekibi Ascent’te zor da olsa maça tutundu. İlk yarıda 8-4 Fnatic üstünlüğüne karşılık savunmada toparlanan DRX VS, maçı son roundda koparamayınca uzatmada iki round daha kazanarak hanesine yazdırdı. Bu haritada Alfajer takımını sırtlayan oyuncuydu ancak çabaları galibiyeti getirmeye yetmedi. Fracture haritasına geçildiğinde DRX VS daha moralli ve baskılı bir oyunla sahaya çıktı. 6-1’lik açılış serisine Fnatic zor da olsa cevap verdi ve ilk yarı 6-6 skorla dengede tamamlandı. Ancak ikinci yarıda DRX VS hücum tarafını etkin değerlendirerek fazla kayıp vermeden oynayınca Fnatic adım adım maçtan koptu ve 13-9 skorlu galibiyetle etkinliğe tutunan taraf Kore ekibi oldu. Böylece temsilcimiz için dünya şampiyonluğu macerası burada sona erdi.

16 Eylül tarihinde devam edecek olan Playoff aşaması, üst seride LOUD vs. OpTic Gaming ve alt seride bir veda daha göreceğimiz FunPlus Phoenix vs. DRX VS karşılaşmalarıyla ekranlarda olacak. 17 Eylül tarihinde alt seri finalinde Büyük Final için ikinci ismi belirledikten sonra 18 Eylül tarihinde nihayet dünya şampiyonu kupayı kaldıracak.

Exit mobile version