Valorant Champions Istanbul Grup Açılış Maçları Tamamlandı

Birbirinden heyecanlı karşılaşmalarla devam eden Valorant Champions Istanbul etkinliğinde nihayet açılış maçları tamamlandı ve Playoff aşaması için ilk sırada yükselen takımlardan biri daha belli oldu.

Dün paylaştığımız haberde C Grubu açılışının ve D Grubu kazananlar maçının oynanacağını belirtmiştik. Bu maçlar tamamlandı ve bugün itibariyle A ile B gruplarının eleme maçları oynanıyor. C Grubu açılışında ilk maç FunPlus Phoenix ve KRÜ Esports arasındaydı. Oldukça başa baş geçen karşılaşmada FunPlus Phoenix ekibi hem Icebox, hem Bind haritalarında rakibini burun farkıyla geride bırakarak kazananlar maçına yükseldi. İlk haritada 14-12 galip gelen FPP, ikinci haritada işi şansa bırakmadan 13-10 ile son düzlükte rakibini düşürmeyi başardı. Diğer maçta XSET ve XERXIA takımlarını izledik. Bu maçta da bir o kadar kıran kırana geçen bir çekişme vardı ve her iki maç da 2-0 bitmesine rağmen sonuna kadar izleyenlere rekabetin keyfini yaşattı. Fracture ve Icebox haritalarında karşılaşan takımlardan XSET, ilk haritayı 13-11 kazanırken ikinci haritayı 13-10 kazanarak güçlü bir rakibi alt seriye gönderdi.

D Grubu kazananlar maçında ise DRX VS, 100 Thieves‘i ağırladı. Özellikle ilk haritası uzatmalar sebebiyle inanılmaz heyecanlı geçen karşılaşmada ikinci harita da uzatmanın kıyısından döndü. Breeze‘de başlayan maç, takımların maça çılgınca asılması sonucu 18-16’da ancak bitebildi ve ilk puanı DRX VS ekibi hanesine yazdırdı. İkinci harita Fracture’da rakipleri her ne kadar elinden geleni yapsa da, DRX VS önceki galibiyetin şans olmadığını gösteren 13-9’luk skorla kazandığı haritadan maç puanıyla ayrıldı. Böylece Playoff aşamasına yükselen üçüncü takım olmayı da başardı.

Bugün itibariyle oynanan bir diğer karşılaşma ise B Grubu eleme maçıydı. BOOM Esports ve ZETA DIVISION ekipleri arasında oynanan bu ilk ölüm kalım maçı üç harita sürse de ilk iki haritada boğaz boğaza yaşanan savaş üçüncü haritada yerini ezici bir üstünlüğe bıraktı. Sırasıyla Haven, Pearl ve Fracture haritalarında izlediğimiz maça 13-11’lik BOOM Esports galibiyetiyle başladık. Daha ilk haritadan ne kadar harika bir rekabet olacağını gösteren karşılaşmada ZETA DIVISION, skora dengeyi yine 13-11’le getirdi ve son harita için heyecanı giderek tırmandırdı. Fracture’da herkes birbirini uzatmalarda parçalayacak takımlar görmeyi umarken ZETA DIVISION’ın belli ki bambaşka planları vardı, rakibini 13-2 gibi akıllara zarar bir skorla çok hızlı geçerek geriden geldiği maçta hayata tutunmayı başardı. Böylece Karar maçında LOUD ekibinin karşısına çıkarak Playoff bileti için şans arayacaklar. Rövanş niteliğindeki bu karşılaşma 7 Eylül’de oynanacak.

Biz bu satırları sizlerle paylaşırken sahada A Grubu eleme maçı için EDward Gaming ve Team Liquid kozlarını paylaşıyorlar. İlk harita Bind, 13-5’lik farklı bir Team Liquid üstünlüğüyle tamamlanmış durumda. Mücadele Breeze ve Icebox haritalarında devam edecek. Yarın ise C ve D gruplarının eleme maçları ile C Grubu kazananlar maçı oynanacak. İlk maç C Grubu kazananları FunPlus Phoenix ve XSET arasında oynanacak. Ardından sırasıyla D Grubu kaybedenleri FURIA ve Fnatic eşleşmesini ve C Grubu kaybedenleri KRÜ Esports ve XERXIA eşleşmesini izleyeceğiz. Bu maçlardan sonra bir günlük ara verilecek ve ardından gelen 7-8 Eylül tarihlerinde grupların karar maçları oynanarak Playoff aşaması için son dört takım nihayet belirlenecek.

Exit mobile version