Valorant Champions Istanbul Grup Açılış Maçları Tamamlanıyor

Birbirinden heyecanlı maçlarla devam eden Valorant Champions Istanbul etkinliğinde bugün itibariyle Grup Aşaması için açılış maçları tamamlanıyor. A ve B Grupları için ilk yükselen takımların da ayrıca belirlendiği etkinlikte takımlar var güçleriyle rekabet ediyorlar.

İlk günün ardından oynanan karşılaşmalarda A Grubu‘nda eşleşen Paper Rex ve Leviatan Esports arasında oldukça çekişmeli bir mücadele yaşandı. Her iki tarafın da oldukça azimli şekilde oynadığı maçta Leviatan Esports, rakibini 13-8 ve 13-11’lik harita galibiyetleri alarak 2-0 ile geçmeyi başardı ve A Grubunda üst seriden yükselen takım oldu. B Grubu açılış maçlarında ise OpTic Gaming‘in inanılmaz geri dönüşünü izledik. Breeze‘de rakibi BOOM Esports‘a 16-18 mağlup olan OpTic, bu haritanın intikamını Bind ve Fracture‘da sırasıyla 13-5 ve 13-3’lük iki ezici galibiyetle alarak kazananlar eşleşmesine yükseldi. ZETA DIVISION ve LOUD arasındaki maçta ise daha çekişmeli bir seyir yaşandı ve LOUD ekibi önce 13-8, ardından 13-9 ile rakibine net bir üstünlük kurmayı başardı. Grubun kazananlar eşleşmesinde bir araya gelen OpTic Gaming ile LOUD’un sahaya çıktığı maçta ise OpTic yine Breeze‘de 7-13 mağlubiyetle başladığı maçı Fracture‘da 13-10 ve Pearl‘de 13-3 ile çevirerek bu kez gruptan yükselen isim olmayı başardı.

C Grubu maçlarının son güne bırakılmış olmasından ötürü D Grubu maçları 2 Eylül tarihinde oynandı. ilk maçta DRX VS ile FURIA ekipleri sahadalardı. Çekişmeli geçen Ascent haritasında son bir çabayla ipi 16-14 göğüsleyen taraf DRX VS oldu. Moral bozukluğunun ardından maça tutunamayan FURIA, Haven‘da 4-13 mağlup olarak şansını eleme maçına bıraktı. İkinci maçta ise Fnatic ile 100 Thieves sahne aldılar. Nispeten çekişmeli geçen ve 3 harita oynanan maçta 100 Thieves ekibi Pearl haritasında zorlanarak da olsa 13-10 galibiyetle avantajı ele geçirdi. Bind haritasında ise Fnatic henüz işlerin bitmediğini 13-7 galibiyetle gösterdi ve takımlar karar haritası için Haven‘a geçtiler. Burada ise 13-7 galibiyete ulaşan taraf bu kez 100 Thieves oldu ve kazananlar fikstüründe bu akşam oynamak üzere DRX VS ile eşleşti.

Bugünün maçları ise C Grubu açılışında FunPlus Phoenix vs. KRÜ Esports ile XSET vs. XERXIA, D Grubu kazananları maçında ise DRX VS vs. 100 Thieves arasında oynanacak. Karşılaşmaları Twitch’te resmi Valorant kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version