Valorant Champions Istanbul Grup Aşaması Tamamlanıyor

Artık Playoff aşamasına yalnızca 2 maç kalan Valorant Champions Istanbul etkinliğinde son 2 Playoff slotu için dört takım bugün sahaya çıkıyor. Dün itibariyle A ve B gruplarından çıkacak olan ikinci takımların belirlendiği maratonda Grup Aşaması böylece tamamlanmış olacak.

Valorant Champions Istanbul Grup Aşaması için dün oynanan iki karşılaşma A Grubu karar maçında Paper Rex vs. Team Liquid ile B Grubu karar maçında LOUD vs. ZETA DIVISION eşleşmeleriydi. İlk maçta heyecanlı başlayan Haven haritası Team Liquid’in uzatmalarda 15-13’lük galibiyetiyie tamamlandı. Ancak Paper Rex, Pearl haritasında bambaşka bir oyun ortaya koyarak rakibini 13-4 yendi ve skora denge getirdi. Karar haritası Ascent, ilk yarıda aniden yükselen Team Liquid momentumu ikinci yarıda tam olarak kırılamayınca 13-8’lik Team Liquid galibiyetiyle sonlandı ve Playoff aşamasına çıkan 5. takım böylece Team Liquid oldu.

Diğer karşılaşmada LOUD ve ZETA DIVISION rövanş için sahadalardı. İlk maçı açılışta LOUD ekibi 2-0 kazanmıştı. Bu kez de durum değişmedi ve Bind ile başlayan karşılaşmadan başa baş bir mücadelenin sonunda ZETA DIVISION son iki roundda tutunamayarak rakibine ilk haritayı teslim etti. İkinci harita Ascent‘te ise rakibinin ilk iki round’u kazanmasına karşın momentum yakalamayı başaran ve ilk yarıyı 7-5 önde bitiren LOUD, ardından hızlı bir 13-5 ile gruptan yükselmeyi başardı.

Bugün itibariyle C ve D gruplarının karar maçları oynanarak Valorant Champions Istanbul Grup Aşaması tamamlanacak. C Grubu’nda FunPlus Phoenix ile KRÜ Esports, D Grubu’nda ise 100 Thieves ile Fnatic ekipleri karşı karşıya gelecekler. Bu karşılaşmalardan çıkan takımların biri DRX VS ile eşleşirkendiğeri XSET’le kozlarını paylaşacak. Yarın itibariyle Playoff aşaması açılış karşılaşmalarıyla başlarken diğer iki eşleşme Leviatan Esports vs. LOUD ve OpTic Gaming vs. Team Liquid şeklinde oldu. Artık heyecanın büyüğü kapıda ve önümüzdeki 10 gün boyunca üst düzey Valorant mücadelesine doyacağız!

Exit mobile version