Valorant Champions Istanbul Gruplarda Son Düzlükte

Grup karşılaşmalarının ve ilk elemelerin adım adım tamamlandığı Valorant Champions Istanbul etkinliğinde artık Playoff için sayılı günler kaldı. Önümüzdeki iki gün boyunca dört gruptan birer takım Playoff slotlarına uzanırken rakipleri etkinliğe veda edecek. Bir önceki haberimizde kaldığımız yerden etkinliği takibe devam ediyoruz.

4 Eylül’de EDward Gaming ve Team Liquid eleme karşılaşmasının ilk haritası Bind‘ın 13-5 Team Liquid galibiyetiyle sonuçlandığını sizlerle paylaşmıştık. İkinci harita Breeze‘de oldukça çekişmeli geçen mücadelenin sonunda Team Liquid rakibini 14-12 yenerek iddiasını sürdürdü ve son grup elemesi için Paper Rex ile eşleşti. Ardından 5 Eylül’de C ve D gruplarının ilk eleme maçlarında etkinliğe erken veda eden ekipleri gördük. C Grubu’nda aynı zamanda kazananlar maçı da oynandı ve grup fikstürü son halini aldı. Eleme karşılaşmasında karşı karşıya gelen KRÜ Esports ve XERXIA ekiplerinden oldukça heyecanlı bir maç izledik. Takımların birbirine oldukça baskılı oyunlar sergilediği maçta İlk harita Icebox, KRÜ Esports’un 13-4’lük hızlı galibiyetiyle sonuçlandı. Ancak XERXIA Haven‘a geçildiğinde buna 13-7 ile karşılık verince son harita heyecanı yükseldi ve Ascent‘te uzatma beklentileri oluştu. Bu beklentiler çok geçmeden KRÜ Esports tarafından kısa kesildi ve 13-6’lık net bir skorla grupta kalan taraf KRÜ Esports oldu. XERXIA da bu aşamada etkinliğe veda etti.

D Grubu eleme karşılaşmasında ise Fnatic ile FURIA ölüm kalım maçı için sahadaydılar. İki dev ekip de birbirine oldukça sıkı yüklendi ve üç haritalık bir seri izledik. Icebox ile başlayan seride FURIA rakibini kolay olmasa da 13-9’da tutmayı başardı ve ikinci haritaya avantajlı geçen taraf oldu. Ancak Fnatic ekibi Breeze‘de daha canlı bir performans göstererek skora 13-7 ile denge getirdi. Bir diğer uzatmalı üçüncü harita beklentisini Haven‘da yaşadık ancak son round’da rakibinin maçı uzatmasına engel olmayı başaran Fnatic, 13-11 ile mücadeleye devam diyen taraf oldu. Günün son karşılaşması ise C Grubu kazananları FunPlus Phoenix ve XSET arasındaydı. Tıpkı KRÜ Esports ve XERXIA karşılaşmasında olduğu gibi bu iki iddialı ekip de birbirlerine çok sert oyunlarla karşılık verdiler. İlk harita Pearl idi ve XSET burada bir nebze zorlanır gibi olsa da 13-7’ye ulaşarak önemli bir avantaj yakaladı. Ancak FunPlus Phoenix hızlı toparlandı ve Fracture haritasında rakibini 13-4 gibi farklı bir skorla ezip geçti. Son harita Breeze ise herkes tarafından sürpriz olarak görülüyordu ancak XSET tekrar momentumu yakaladı ve rakibine göz açtırmayarak 13-5 ile seri bir zafer elde etti. Böylece C Grubu’ndan çıkan ilk takım XSET olurken FunPlus Phoenix son şansını değerlendirmek üzere KRÜ Esports ile eşleşti.

Bugün 1 günlük araya giden Valorant Champions Istanbul etkinliği 7-8 Eylül’de grupların son maçlarıyla ekranlarda olacak. Ayrından Playoff mücadelesi başlayacak ve ayın 18’ine kadar giderek tırmanan bir heyecanla birbirinden nefis maçlar izleyeceğiz. İlk iki aşaması 9-13 Eylül tarihleri arasında oynanacak olan Playoff etkinliğinde 14-15 Eylül tarihlerinde eşleşmelerden yükselen takımların son hazırlığı için kısa bir ara olacak. 16-18 Eylül tarihinde ise son virajlar dönülerek Büyük Final heyecanına ilerlenecek.

Exit mobile version