Valorant Champions Istanbul Playoff Açılış Maçları Tamamlandı

Herkesi heyecandan adeta tansiyon hastası yapan bir Playoff açılış gününün ardından ikinci gün itibariyle yine oldukça keyifli maçlar izlediğimiz Valorant Champions Istanbul, tüm hızıyla devam ediyor. İlk maç serisinin tamamlandığı etkinlikte son iki maça kısaca değinelim.

Dün itibariyle oynanan Valorant Champions Istanbul Playoff karşılaşmaları üst seri açılışında OpTic Gaming vs. Team Liquid ve XSET vs. Fnatic şeklindeydi. İlk karşılaşmada sırasıyla Breeze, Bind ve Ascent haritalarında oldukça keyifli bir çekişme izledik. Team Liquid’in oldukça hızlı bir açılışla 9-1’e kadar farkı açtığı Breeze haritasında OpTic Gaming 9-6’ya kadar yüklenmeyi başardı. Ardından Team Liquid toparlandı ve tekrar 12-6’ya kadar rakibini gerileterek maç sayısını elde etti. Her ne kadar OpTic Gaming bir round daha alsa da haritanın 13-7’de kapanmasına engel olamadı. Bind’a geçildiğinde bu kez hızlı başlayan taraf 5-0 ile OpTic Gaming oldu, ancak rakip hızlı toparlandı ve maç 5-5’e geldi. Bu andan sonra gözler ikinci yarıya çevrildi. ve 7-5 OpTic Gaming üstünlüğüyle biten ilk yarının ardından hücumda zorlanan Team Liquid, bütün çabalarına rağmen rakibin savunmasını kıramayınca 13-8’lik galibiyetle maça denge geldi. Ascent haritasında ise OpTic Gaming forması giyen yay‘in şovu maça damga vurdu. Chamber ile rakibi kelimenin tam anlamıyla delik deşik eden yay, 30-9 KD, 1.86 Rating, 373 ACS ve 249 ADR ile takımını bir üst tura adeta sırtında taşıdı.

Ardından sahaya XSET ve Fnatic ekipleri çıktı. Temsilcimiz Alfajer’in forma giydiği Fnatic için Türk seyirciler de büyük destek verdiler. Ancak maalesef bu maçta görmek istediğimiz skora ulaşamadık. Pearl ve Fracture haritalarında oynanan karşılaşmada özellikle Cryocells’in Chamber performansı yine maçta belirleyiciydi. Pearl haritasında 3 skorlu kritik bir tabanca round’u ve arkasından genelde sık tercih edilmeyen Marshall ile kilit 2 skor alarak rakibe ağır darbe vuran yetenekli oyuncu, bu andan sonra haritanın kalanında Fnatic’e resmen eziyet etti. +15 KD farkı, 1.63 Rating, 309 ACS ve 189.7 ADR ile haritayı sırtlayan Cryocells, Fracture haritasında da galibiyetin alınmasında önemli rol oynadı. Bu haritada Fnatic hücumda ilk yarıyı 7-5 önde kapatmayı başardı ancak savunmada aynı başarıyı gösteremeyince XSET tekrar maçın kontrolünü alarak son düzlükte 13-11’e ulaşmayı başardı. Böylece Playoff açılış serisinden yükselen son iki takım OpTic Gaming ve XSET oldu.

Bugün itibariyle oynanacak olan karşılaşmalarda iki takımın daha etkinliğe vedasını göreceğiz. Alt seriye düşen dört takım, iddialarını sürdürmek ve üst seri yarı finalinden düşecek olan takımlara karşı mücadele ederek Büyük Final eşleşmesinde şans aramak için sahada olacaklar. İlk karşılaşma FunPlus Phoenix vs. Leviatan Esports, ikinci karşılaşma ise Team Liquid vs. Fnatic şeklinde.

Exit mobile version