Valorant Champions Istanbul Playoff Aşaması Başladı

Grup Aşaması maçlarının tamamlanmasıyla birlikte hız kesmeden Playoff aşamasına geçen Valorant Champions Istanbul etkinliğinde dün belki de etkinliğin en heyecanlı maçına tanıklık ettik.

Nispeten sakin ve ortalama bir seyirde geçen Leviatan Esports vs. LOUD karşılaşması, Icebox ve Haven haritalarında oynandı. İlk haritada kısa süren bir uzatma ile 14-12 skoru yakalayan LOUD ekibi, ikinci haritada zorlanmadan rakibini oyundan düşürünce 13-6’ya oldukça hızlı ulaştı ve ikinci aşamaya geçen ilk takım oldu. Yalnız bu maça özel bir parantez açmak gerekirse, Leviatan Esports mağlup olmasına rağmen kiNgg inanılmaz bir bireysel performans göstererek her iki haritada ve toplamda maçın en etkin oyuncusu olmayı başardı. Onun performansı olmasaydı çok büyük ihtimalle Playoff aşamasından beklenmeyecek kadar ezici bir galibiyet görmemiz hiç zor değildi.

Ancak ardından gelen DRX VS vs. FunPlus Phoenix maçında olacakları hiç kimse tahmin edemezdi. Ascent ve Breeze haritalarında oynanan karşılaşmanın ilk haritası izleyen herkesin neredeyse aklını yitirmesine neden olacak kadar heyecanlı ve çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. İlk yarısı 7-5 DRX üstünlüğüyle biten karşılaşma, ikinci yarıda 12-8’e geldiğinde herkes ikinci haritaya hazırlanmaya çoktan başlamıştı bile. Ancak FPP tarafında her şey bitmemişti. Arka arkaya çok kritik 4 round alan FPP, maçı uzatmaya götürmeyi başardı. Bu andan sonra mücadele gerçekten çığrından çıktı ve iki takım da maça varıyla yoğuyla asılarak skorda dengeleri sürekli değiştirmeye başladı. Öte yandan oyuncuların bireysel performansları da izleyen herkese parmak ısırttı. Ardiis‘in 2 saniyede 3 kişiyi vurduğu clutch ile salonu ayağa kaldırması, stax‘ın arka arkaya inanılmaz pozisyonlarda aldığı çoklu skorlar ve çevirdiği roundlar derken 19-17’de harita DRX’e gitti ve sunucular dahil herkes adeta “biz ne yaşadık” tepkisiyle derin bir nefes aldı. İkinci harita Breeze ise bu yorgunluğun ardından moral olarak da oyundan kopan FPP gerekli performansı gösteremeyince hızlı bitti. Kore ekibi, 13-5 ile ikinci haritayı da kazandı ve adını ikinci aşama karşılaşmalarına yazdırmayı başardı.

Bu tansiyonlu gecenin ardından günün maçları OpTic Gaming vs. Team Liquid ve XSET vs. Fnatic şeklinde. Temsilcimiz Alfajer’in takımı Fnatic’e bu zorlu yolda başarılar diliyoruz.

Exit mobile version