Valorant Oyuncusu Nisay 12 Ay Men Cezası Aldı

Geçtiğimiz günlerde ani bir derece düşürme yaptırımıyla karşılaşan Beşiktaş Esports oyuncusu Nisay’ın Riot Games tarafından 12 ay süreyle karşılaştırmalardan uzaklaştırma cezası aldığı duyuruldu. Valorant Champions Tour Türkiye hesabından atılan tweet ile duyurulan bu cezanın yankıları ise büyük oldu. Bu açıklamanın ardından oyuncunun Beşiktaş Esports ile olan sözleşmesi doğrudan feshedildi. CSGO zamanlarında da zaman zaman hile suçlamasıyla karşılaşan oyuncunun derece düşürme yaptırımının ardından Riot Games ile görüşme halinde olduğu belirtilmişti. Riot Games tarafından gelen açıklamada oyuncunun dereceli maçta hile kullandığına hükmedildiği açıklandı.

Ancak bu kararın ardından Nisay da kendi Twitter hesabından bir açıklamada bulundu. Riot Games’in kararıyla hemfikir olmadığını belirten oyuncu, firmanın hile tespiti durumunda kalıcı ban cezası uygulanması gerekirken bahsedilen davranışa karşılık makul olmayan bir uygulamada bulunduğunu, ayrıca açıklamada bildirilen “dereceli oyunda hile kullanma” iddiasına dair kendisinin bir kanıt gösterilmesini istemesine rağmen Riot Games’in herhangi bir kanıt sunmayı reddederek “topluluk baskısı altında olduklarını” söylediğini belirtti. Önce Riot Games tarafından açıklanan kararla sarsılan Valorant Türkiye sahnesi, oyuncunun açıklamalarıyla iyice alevlendi. Bu noktada en sert tepkilerden biri daha önce oyuncunun hile yaptığını iddia eden ancak bunun umursanmamasıyla kendilerinin haksız şekilde First Strike’tan elendiğini hatırlatan Galakticos kaptanı Quantum tarafından geldi.

Birçok oyuncu tarafından gün geçtikçe daha büyük endişelerle dile getirilen hile sorunlarının ciddiyeti böylece biraz daha anlaşılmış oldu. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir gelişme olup olmayacağı şimdilik muamma. Ancak Nisay’ın Riot Games’ten kanıt istemesi, ortada bir hilenin var olup olmamasından bağımsız olarak haklı bir talep. Bu noktada firma tarafından atılacak adımlar, güvenilirlik ve şeffaflık açısından büyük önem taşıyor. Umarız tüm bu olanlar bir an önce en az zararla atlatılabilir ve Valorant sahnesinde daha güvenilir bir ortam sağlanabilir.

Exit mobile version