Valorant Sezon Etkinliği “Kartopu Savaşı” Başladı

Valorant First Strike heyecanının sona ermesiyle yavaş yavaş gözünü bir sonraki yapılanma sürecine çeviren Riot Games, tatil sürecinde de oyuncuları yalnız bırakmadı. Birçok oyunda sezon etkinliklerini gelenek haline getiren yapımcılar, sürpriz oyun modlarıyla oyuncuların ilgisini canlı tutmayı hedefliyor. Kış ve Noel bir araya gelince, etkinliğin teması da tahmin ettiğiniz üzere kar eğlencesi oluyor.

Kartopu Savaşı modunda kartopu atan silahlar olacak. (Kaynak: talkesport.com)

Valorant 1.14 yaması birçok yenilikle beraber bu küçük ve eğlenceli oyun modunu da oyuncuların beğenisine sundu. Yeni oyun modu için son harita Icebox’ı da biraz elden geçiren Riot Games, herkesten önce Noel havasına girmişe benziyor. Oyuncular bu modda klasik silahlar yerine birer adet kartopu silahıyla savaşacak ve 50 skora ilk ulaşan takım kazanacak.

Spike Rush ve Deathmatch modlarının yanına eklenen bu küçük ve geçici mod, 29 Aralık tarihine kadar oyunculara açık olacak. Kartopu tüfeği ve Icebox haritasındaki küçük değişiklikler ise sürprizin yalnızca bir kısmı. Aynı zamanda haritada dört farklı güçlendirme de bulunacak. Bu güçlendirmelerin hediye kutularında saklı olacağı mod, günlük görev sürecinden sayılmayacak.

Valorant Kartopu Savaşı Nasıl Oynanıyor?

Bu küçük ama eğlenceli oyun modunda, sadece kartopu silahı olduğunu ve 50 skora ulaşan takımın kazanacağından bahsetmiştik. Detaylara gelirsek, kartopu savaşının asıl mekaniği bildiğimiz eski usül Takım Maçı üzerine kurulu. Oyuncular 5’er kişilik takımlara ayrılarak birbirini kartoplarıyla vurmaya çalışacaklar. Haritanın çeşitli yerlerinde hediye kutularında saklı olan güçlendirmeler, oyunculara dört farklı avantaj sağlayacak. Silahın sonsuz cephanesi olduğunu da hatırlatalım. Bahsettiğimiz güçlendirmeleri kısaca listeleyelim.

Bu oyun modu şimdilik Valorant için kalıcı gibi görünmüyor, ancak eninde sonunda oyuncuların talepleri böyle durumlarda etkili. Alınan reaksiyona göre gelecekte benzer modları veya sezon etkinliklerini Valorant’ta tekrar görme şansımız olabilir. Benzer bir senaryonun League of Legends’taki URF moduyla yaşandığını düşünürsek, bu hiç zor değil.

Exit mobile version