Wild Rift, Hindistan Özel Sürümüyle Geliyor Olabilir

Geçtiğimiz yıldan bu yana siber güvenlik endişelerinden kaynaklanan mobil oyun çalkantılarıyla zor zamanlar geçiren Hindistan mobil espor pazarı, bugünlerde güzel haberler alıyor. Riot Games’in iş ilanları arasında fark edilen bir ilan, mobil MOBA oyunu League of Legends: Wild Rift‘in yerel sürümle bu devasa pazara adım atma ihtimalini akıllara getirdi.

Halihazırda dünya çapında önemli bir popülaritesi olan Wild Rift’in bu kadar büyük bir pazarı pas geçmesi tabii ki pek beklenen bir olay değil. Ancak öte yandan bu ilanın Valorant mobil sürümü için de verilmiş olabileceğine dair küçük de olsa bir ihtimal görenleri düşündürüyor. Zira ilanda belirli bir oyuna dair hiçbir emare bulunmamakta. Yalnızca Hindistan pazarında mobil oyun endüstrisinin dinamiklerine hakim olan ve bu sektörde hatrı sayılır tecrübeler edinmiş çalışanlara yönelik olduğu görülen bu ilanın ardından nasıl bir proje çıkacağı şimdiden merak konusu. Ancak Valorant mobil ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtmekte fayda var zira oyun henüz yapım aşamasında. Geçtiğimiz yıl Mobile Legends: Bang Bang‘in yasaklanmasının ardından bu haber oyuncu kitlesi için sevindirici olabilir ve Wild Rift sahnesine ciddi bir taze kan getirebilir.

Bir diğer detay ise Riot Games’in League of Legends: Wild Rift sunucularına VPN ile erişimi yasaklamış olması. Oyuncuların Hindistan’da sıkça başvurduğu bir yöntem olan VPN ile lokasyon bazlı kısıtlamalar aşılabiliyordu. Haliyle oyuncular şu an Riot Games’ten bu açığı kapatacak bir hamle görmek için sabırsızlanıyorlar. Sözkonusu ilanda görülen “Riot Games Country Manager in India” başlığı da bu konuda kitleye önemli bir ipucu vermiş oluyor.

Exit mobile version