World Series Of Warzone Ödül Havuzu Ve Formatı Duyuruldu

Bir süredir sahneyi diğer oyunlara bırakan Call Of Duty: Warzone, tekrar büyük bir etkinlikle geri dönüyor. World Series Of Warzone adlı bu etkinlik için Activision Blizzard tarafından etkinlik formatı ve ödül havuzuyla ilgili detaylar duyuruldu. Etkinlikte Call Of Duty sahnesinin ünlü isimleri de devasa ödül havuzundan pay alabilmek için mücadelede yer alacaklar.

World Series Of Warzone, Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinin en yetenekli oyuncularını bir araya getirecek. Yakın zamana kadar etkinliğin puanlama ve ödüllendirme sistemine dair ciddi karmaşalar yaşansa da, 10 Haziran 2021 günü yapılan açıklamayla birlikte bu sorun giderildi. Yapılan maçlarda puanların belirlenmesi için kullanılan sistemde hem yüksek sıralama, hem de yüksek öldürme sayısı önemli olacak. Etkinliğe toplam 150 oyuncu katılacak. Bu oyuncuların bir kısmı doğrudan Activision tarafından davet edilirken bir kısmı elemelerden geçerek ana etkinliğe katılmaya hak kazanmış olan oyuncular olacak. Mücadele çoğu Warzone turnuvasının aksine özel bir lobide gerçekleşecek.

Ödül Havuzu ve Format

World Series Of Warzone dört ayrı etkinlikte toplam $1.2M ödül dağıtacak. Bu etkinlikler birbirine benzer formatlarda gerçekleşecek. Etkinliklerin ilki ise 23 Haziran 2021 tarihinde başlayacak. Her bir turnuva altı maçtan oluşacak ve nihai sıralama bu maçlardaki puanların toplamıyla belirlenecek. Puanlar belirlenirken ayrıca bazı katsayılar kullanılacak. Her öldürme 1 puan olacak, birinci sırada maçı tamamlayan takımın puanları ikiye katlanacak. Sıralamada 2.-15. olan takımların puanları 1.5 ile çarpılırken sonraki takımlar için herhangi bir katsayı olmayacak. Beraberlik durumunda sırasıyla toplam öldürme sayısı, averaj sıralama, bir maçta alınan en yüksek öldürme sayısı ve bir maçtaki en yüksek sıralama kullanılarak beraberlik bozulmaya çalışılacak.

Etkinliklerdeki ödül de üç parçadan oluşacak. Etkinlik başına düşen $300,000 değerindeki ödülün $200,000 değerindeki büyük kısmı son puanlamadaki kazananlara verilecek. Her bir maçın sıralaması için $30,000 (ilk 10 sıradaki takım 3000’er dolar alacak), ayrıca düzenlenen bir Kaptan Kupası (Captain’s Cup) için ise $70,000 ayrılacak. Final puanlamasında birinci olan takıma $50,000 değerinde aslan payı verilirken ikinci olan takım $30,000, üçüncü olan takım ise $20,000 alacak. Bu ödüller 25. sıraya kadar azalarak devam edecek.

Exit mobile version