Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Grup Aşaması 1. Gün Sonuçları

Birbirinden heyecanlı Açık Eleme karşılaşmalarının ardından ilk davetli takımların sahaya indiği Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Grup Aşaması, “Şöhretler Masası” Upper Bracket mücadelesi ile dün akşam başladı. A ve B gruplarının kozlarını paylaşarak perdeyi açtığı maç gününde yine birbirinden heyecanlı ve hararetli oyunlar izledik. Takımlarımızdan 3 galibiyet gördüğümüz gecenin kısa bir özetine bakalım.

Maç 1

Miramar ile başladığımız gecede ilk alan Chumacera merkezliydi. Birçok takımın ters ayakta yakalandığı bu alan ile birlikte hızlı rotasyonlar başladı ve Chumacera ile Valle Del Mar arasında kalan engebeli araziler birçok takımın sorunsuzca erken aşamayı geçmesine yarayacak güvenli noktalar bulmasını sağladı. Ancak alan giderek daraldığında yerlerini terk eden takımlarla birlikte ilk çatışmalar başladı. 

Beşinci alana geldiğimizde vadi yamaçlarında birçok takım birbirlerine farklı açılardan namlu doğrulturken halen kısa ve seri rotasyonlara çıkan takımlar gördük. Kısa sürede düşen takımlarla birlikte altıncı alanın sonuna kadar ortam sakinleşti ve tüm takımlar bir sonraki alanı bekleyerek rotalarını çizmeyi tercih etti. Bu esnada FUT ve Creff alan sınırında karşılaşarak uzun süren bir çatışmaya girdiler. Onlara alçak zeminden yaklaşan Question Mark da bu çatışmadan kolay puanlar çıkarttı ancak son aşamada her üç takım da kapanan alanın kurbanı olarak maçın dışında kaldı. 

Son alanda 2v4 dezavantaja rağmen rakibi ToA’yı etkili ayak oyunları ve yüksek isabet yüzdesiyle devirmeyi başaran MTB ilk galibiyeti 10 skorla aldı.

Maç 2

Günün son Miramar maçında alan bu kez El Pozo ile Crater Fields arasına merkezlendi. İlk rotasyonlarda Polish Power 3 takımın arasından geçerken ToA tarafından ciddi baskıya maruz kalsa da bu tansiyon uzun sürmedi. Öte yanda FUT ve HiveX erken safhada karşı karşıya geldi ve HiveX bu kez maça erken veda etti. İkinci alanda ise El Pozo’nun doğusundaki dağ geçidinde Creff ve MTB aniden burun buruna geldiler. Çıkan çatışmada MTB kılpayı elenirken kalan Creff oyuncusu da geçitten çıkamadan diğer takımların baskısıyla maça veda etti. 

Alan giderek daralırken Heroic sahneye çıktı ve kuzeydoğu alan sınırındaki üç yol ağzında önce DenizBank İstanbul Wildcats‘i eledi. Bu zaferden 10 saniye sonra alan kapanırken FUT ateşi altında hemen ilerideki yerleşkede FULLTILT‘e de kafa atan Heroic onları da eleyerek önemli puanlar topladı. Dağ yamacına doğru kapanan alanda birçok takım ardı ardına karmaşa içerisinde elenirken son 3’e HOWL, Question Mark ve Polish Power kaldı. Pozisyon dezavantajı altında kalan HOWL, alanın sınırındaki dağın iki zıt yamacına yerleşmiş olan rakiplerinin ateşi altında erirken kısa süre sonra Question Mark da sayı dezavantajıyla rakibine elendi ve Polish Power bu maçın galibi oldu.

Maç 3

Erangel’e geçtiğimiz bu maçta uçak Sosnovka kuzeyinden Georgopol güneyine zorlu bir rotada geçti. Alan da Sosnovka sağ köprü merkezli Sosnovka-Mylta hattına kapanınca Gatka merkezli Primorsk-Pochinki hattı üzerinden yoğun bir rotasyon yarışı başladı. İlk alanda en hızlı davranan ekip Team Elite, sağ köprüden adanın içlerine doğru kümelenen üç takımın arasından geçerek radyo kulesine tırmandı ve maç sonlarına kadar burayı korudu. Bir diğer riskli rotasyon ise Georgopol batı kıyılarından botla adayı Sosnovka güneyine kadar hasar alarak dolaşan DenizBank İstanbul Wildcats ekibinden geldi. 

Alan Mylta tarafından Sosnovka adasının doğu kıyısındaki Novorepnoye yerleşkelerine kapanmaya başlayınca birçok takım tekrar dezavantajlı sahada kaldı. Maç başında radyo kulesine tırmanan Team Elite, alan kapanırken hemen altlarından dağı dolaşan MTB ile çatıştı ve burada büyük hasar aldı. Radyo kulesi ile Novorepnoye arasına kapanan alan, yamaçta birçok takımı oyun dışına iterken bu kargaşadan gecenin en doyurucu galibiyetini alan FUT yükseldi. Adeta ayak bastıkları her yere mezar taşı diken FUT ekibi, oyuncu kaybetmeden bu dar alan ortasına kadar ilerlerken 15 skora ulaştı. Sayı avantajını iyi değerlendiren FUT, xLyron‘un 11 skor aldığı maçı toplam 21 skor ile kapatarak inanılmaz bir puan topladı.

Maç 4

Uçak bu kez Sosnovka batısından Severny’e doğru haritayı neredeyse ortadan ikiye bölerek geçti. Oyuncuların Rozhok’dan daha kuzeye atlamadığı açılışta alan da Gatka-Pochinki-Sol Köprü-Primorsk dörtgenini kapsayacak şekilde açıldı ve oyuncular hızla pozisyon alarak rotasyon beklemeye başladılar. Bu esnada gecenin yaşanan tek hot drop’u Creff ve FULLTILT arasında bir mahalle kavgasına dönüştü ve oyuncular birbirlerini yumrukla düşürdüler. Çatışma, 1 Creff ve 2 FULLTILT oyuncu kaybından sonra sonlandı.

Hemen ardından Pochinki güneybatısında kalan tarlalarda MTB ve HOWL yaklaşık 20 metrelik mesafede iki yerleşkede siper savaşına girdiler. Onlara alan sınırından ToA dahil oldu ancak çatışmadan sonuç çıkmayınca kapanan alanla beraber üç takım da derin rotasyona gitti. Quarry taraflarına dalış yapan HOWL, burada New Sad ekibine kafa atarken ToA ve Question Mark ateşine de maruz kaldı. Bu karmaşa bir süre sonra sonlandı ve tüm takımlar pasif konuma geçerek alanı beklemeye başladılar. Bu esnada tarlalarda açık alandan geçmeye zorlanan takımların çoğu elendi. Yalnızca FUT ekibi güzel bir zamanlamayla batı tarafındaki yamaçlarda bulunan ormana ulaşmayı başardı.

Bu esnada Question Mark, alçak alanda bekleyen takımları bırakıp kuzeyde Polish Power‘a yöneldi ancak bu karar onların da elenmelerine yol açtı. Polish Power ise oyuncu kayıplarının ardından HiveX‘e yem oldu. Gecenin en heyecanlı anı ise bu olayların ardından yaşandı. Maç boyunca alanın kuzeydoğu sınırında dikkatle ilerleyen ve artık tarlalara girmeye zorlanan ToA, yamacın ucunda konumlanmış FUT ekibine doğru açık alanda iki araçla drive-by‘a kalktı. Uzun mesafeden hareketli şekilde açtıkları ateşle aniden bütün takımı düşüren ToA, bu dev zaferle birlikte FUT ekibinin tüm malzemelerini ele geçirdi ve 3v2 avantajla HOWL karşısında birebir kaldı. Alanın ucunda kalan HOWL, bir oyuncu daha kaybedince son kalan oyuncuları da kendini alana bıraktı ve maçın galibi ToA oldu.

Maç 5

Gecenin son maçında ise bambaşka bir heyecan yaşandı. Lipovka-Gatka hattından geçen uçaktan sonra aniden gelen %40 su oranlı Stalber-Yasnaya Polyana alanı bütün takımları aniden rotasyon yarışına soktu. Doğu tarafında Stalber yamaçlarına yakın olan ekiplerden Creff ve HOWL bu avantajı fark ederek herkesten önce dağa yöneldi. Creff bu esnada önlerine düşen yardım kutusunu da yağmalayarak önemli bir avantaj yakaladı. Onları takip eden ToA da iki ekibin arasından hızlıca geçerek Stalber dağının zirvesindeki harabelere girdi. Ancak bu esnada harabelere doğru haritayı bölen nehrin kuzeyinden yola çıkmış 4 ekip bulunuyordu. Mercurial, Polish Power, Heroic ve DenizBank İstanbul Wildcats peş peşe araçlarla bu bölgeden hızla Stalber’ın batı yamaçlarına doğru yola çıktılar. Daha sonra en arkadan giden New Sad ise çatışmaları fark edip kuzeyden Kameshki yoluna konumlanmayı tercih etti.

Stalber’ın ele geçirildiğini gören ikinci dalga rotasyon takımları ise Kameshki’ye hücum ettiler. Burada Balıkesirspor Espor, DenizBank İstanbul Wildcats ve Team Elite yakın mesafede yerleşkelere girerek birbirlerine baskı yapmaya başladılar. Uzun süren dirsek temasının ardından Team Elite bu savaştan galip çıktı ve DenizBank İstanbul Wildcats’i eledi. Balıkesirspor Espor ise arkalarından gelen Question Mark ile adeta köşe kapmaca oynadı. Alan 5. aşamada sulardan karaya doğru çekilerek Stalber-Kameshki hattının merkezindeki doğu yamaçlarına kapanmaya başladı. Takımların tamamı ya yerlerini terk ederek sınırdan sızmaya, ya da içerideki yerlerini korumaya yönelik bir karar vererek stratejilerini yeniden şekillendirdiler.

Stalber zirvesini uzun süre koruyan ToA, bu noktada diğer takımların peşinden doğu yönünde hareketlendi ancak onları bekleyen bir FULLTILT sürprizi vardı. Bu ana kadar alan dışında pasif oynayan ve yıpranan takımları arkalamayı başaran FULLTILT, ToA’yı eleyerek onların pozisyonunu ele geçirmeyi başardı. Ancak bu hamleden sonra Heroic ile MTB ekiplerinin arasında kaldılar. Pozisyonları dik yamaçlar ve kayalıklar sebebiyle kısmen korunabilir olsa da hareket alanları oldukça kısıtlandı. Bu esnada Heroic’in kuzeyde Kameshki yolunda mevzilenen New Sad’e doğru hareketlenmesi, FULLTILT’e manevra alanı sağladı. 22. dakikada haritaya bakıldığında istisnasız tüm takımların birbirine ateş açtığı bir manzara vardı. Bu çatışmalarda alan ortasında kalan FUT, dört yandan gelen baskılara direnemeyerek elendi. Bu pozisyon HiveX tarafından ele geçirilirken Team Elite de kenardan aynı konum için mücadeleye girdi. Bu esnada yaklaşık 10 dakikadır Polish Power’dan aldığı avantajlı yerleşkeyi tutan MTB de alan avantajıyla hayatta kalmaya devam etti. 

8. alana girilirken FULLTILT ve Heroic hem diğer takımlarla, hem birbirleriyle çatıştılar ve ilk düşen taraf Heroic oldu. Oyuncu kaybetmeden bu noktaya kadar gelen FULLTILT; önlerindeki en kritik engel olan MTB‘yi daha fazla erteleyemedi ve bir oyuncuyu geride bırakarak araçla dik yamaçlardan hücuma yöneldi. Hamle sonuç verdi ve MTB de maça veda etti. Tüm bunlar yaşanırken HiveX ve Team Elite de artık kaçınılmaz savaşa girdiler ve galip çıkan taraf Team Elite oldu. Son alanda FULLTILT, dik yamaçta dezavantajlı bir pozisyona düşerek sayı avantajını değerlendiremedi ve Team Elite gecenin son maçından galip ayrıldı.

İstatistikler

Oynanan 5 maçın ardından istatistikler de oluşmaya başladı. Gecenin tartışmasız en sivri istatistiği, FUT ekibinde bir maçta 11 skor alan xLyron tarafından ortaya kondu. Daha ilginci ise, xLyron’un gece boyunca toplamda 13 skor almış olması. Öte yandan hasar sıralamasında da xLyron an itibariyle 2264 hasarla zirvedeyken ona en yakın oyuncu 1937 hasarla Heroic ekibinden Beami. İlginç bir istatistik ise Denizbank İstanbul Wildcats ekibinin blok halinde alandan alınan hasar sıralamasında bir oyuncu hariç zirvede olması. Bunun bir strateji hatası mı, kötü şans faktörü mü, yoksa strateji ve performans arasında oluşan derin bir fark mı olduğu sorusuna kısa sürede cevap bulamazlarsa bu aşama onlar için oldukça zor geçecek gibi görünüyor.

Tüm bu istatistiklerin yanı sıra, bu istatistikleri ve daha fazlasını sağlayan Twire.gg tarafından Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS etkinliğinde güncel olarak tutulan bir Twire Rating istatistiği de bulunuyor. Aşağıdaki görselden an itibariyle tüm istatistikler bazında en etkili performans gösteren dört oyuncuyu görebilirsiniz. Altı ana kategoride toplanan bu puanlarda kategoriler en üstten başlayarak saat yönünde Saldırı, Bitiricilik, Bomba Kullanımı, Hayatta Kalma, Takım Oyunu ve Skor Çalma şeklinde sıralanıyor.

Sırada AvC Grubu Var

Bu heyecan dolu açılışın ardından sırada Grup Aşaması’nda “Şöhretler Masası” Upper Bracket 2. Gün mücadelesi var. Bu iki grubun kombinasyonunda hangi takımları seyredeceğimizi ise aşağıdaki listeden görebilirsiniz.

3 Aralık 2022 TSİ 19.00’da başlayacak olan canlı yayın, PUBG Türkiye Resmi Twitch Kanalı’nda canlı yayınlanacak. “Şöhretler Masası” Upper Bracket’ın ikinci mücadele gününde Utku “utimikk” Taşyürek ve Timur “Timurlengx” Günay’ın keyifli sunumlarının yanında Buğrahan “Wreckage” Şevke’nin tecrübeli analizleriyle Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS, tüm izleyenlere yine birbirinden unutulmaz dakikalar yaşatmaya hazırlanıyor.

Exit mobile version