Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Grup Aşaması 2. Gün Sonuçları

Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Grup Aşaması 1. Gün karşılaşmalarında A ve B gruplarının ardından dün akşam A ve C gruplarının karşılaştığı maç gününde yine oldukça heyecanlı oyunlar izledik. Dün akşam oynanan 5 maçın özetine kısaca göz atalım ve ardından “Şöhretler Masası” Upper Bracket 3. Gün maçları için ön bakışla geri sayıma başlayalım.

Maç 1

İlk maçta Miramar haritasında uçak güneyden girip La Cobreria‘ya doğru uzanan bir rota izledi. Alan da oyuncuları fazla uzakta bırakmayan San Martin – La Cobreria – Oasis – Cruz Del Valle dörtgenine oturarak takımlara sakin bir başlangıç imkanı yarattı. Takımlarından ayrı noktalara inen TGP_Nerfi ve QM_Dante arasında yaşanan 1v1 çatışma dışında sakin seyreden maç, ikinci aşamada yavaş yavaş hareketlendi. Water Treatment civarında 2 dakika süren MERC ve ToA savaşını zor da olsa Mercurial kazandı. Geniş alanda süren seyrek çatışmaların ardından dördüncü alanda QM_Hobbitez’in alan sınırında araçla yakalandığı Shilla’yı çok akıllıca bir oyunla dezavantajlı pozisyonda düşürmesine tanıklık ettik. Water Treatment savaşından sonra tek başına kalan MERC_Pag3, TGP ekibini tek başına engebeli arazide devirerek önemli puanlar topladı ancak arkasından hücum eden Heroic’e direnemeyerek maça veda etti.

Altıncı alanda çatışmalar hızlandı ve kuzeydoğu alan sınırında FULLTİLT ile EIQ karşılaştı. Buradan galip ayrılan EIQ, aynı yerde NS ile karşılaştı. Bu savaş uzun süre pasif şekilde devam ederken EIQ_ivas bambaşka bir noktada Heroic‘i tek başına uzun süre tuttu. Alan daraldıkça takımlar alan sınırında yer değiştirerek birbirleriyle karşılaştılar. Creff dağ yamacında Heroic ile NS arasında uzun süre dirense de Heroic’i eleyen Pcific‘in baskısına dayanamadı. Sekizinci alanda nihayet dakikalardır süren EIQ ve NS ekipleri bu düğümü çözdü ve EIQ maça veda etti. Son karşılaşmayı ise NS ekibi ekipman dezavantajına rağmen etkili el bombası kullanımıyla kazandı.

Maç 2

İkinci Miramar maçında uçak doğudan Valle Del Mar güneyine doğru uzanırken alan da Impala – El Azahar – Minas Generales üçgenini kapsayan ve yaklaşık %30 oranında su içeren bir bölgeye yerleşti. Bu kez ters köşe yapan alan sebebiyle maç tansiyonlu başladı. İlk alanda TL ve Pcific yakın noktalara atlayarak çatışmaya girdiler. İki takım da ayrı ayrı 3v1’lik pozisyonlarda birer oyuncuyu düşürürken arkadan dahil olan EIQ oyuncusu Pcific’e ateş açınca TL bu fırsatı kaçırmadı ve rakibini eleyerek puanları topladı. Bu esnada ToA ekibine kafa atan QM, hamlesinde başarılı olamayarak maça erken veda etti.

İkinci alanda Acend ve Heroic arasında ilginç bir çatışma gördük. Acend, rotasyonda yakaladığı Heroic’e mermi yağdırmasına rağmen fazla hasar veremedi ve kapanan alan sebebiyle bu kez kendileri aynı yoldan Heroic’in önünden geçmek zorunda kaldılar. Bu esnada 1 oyuncu kaybeden Acend, gittiği yerde pusuda bekleyen tek Heroic oyuncusunu fark etmeyince iki kişiyi daha kaybetti. Oradan kaçan Kilyakai de EIQ tarafından düşürüldü ve Acend çok şanssız şekilde erken veda etmiş oldu. Bu olayların hemen kuzeyinde ise dört takım birbirlerini taciz ateşiyle uzun süre yıpratmaya çalıştılar. Dört takımın arasında sakince bekleyen NS, bu karmaşadan bir süre yara almadan hayatta kaldı. ToA, bu kez EIQ tarafından gelen kafayı karşıladı ve başarılı bir savunma daha yaparak ikinci takımı da eledi. Bu esnada alana tam gaz giren DA ve FULLTİLT ekipleri çevredeki herkese yaylım ateşi açarak bütün çatışmaların yönünü değiştirdiler.

Beşinci alanda bambaşka bir karmaşa yaşandı. Açık alanda karşılaşan FULLTİLT ve Sarvem ekiplerine iki taraftan da farklı takımlar dahil oldu. Sarvem burada hem FULLTİLT skorlarını kaptırdı, hem de açık bir pozisyonda dezavantaja düştü. Toplamda 7 takımdan TGP, Sarvem, IW, DA ve ToA birbirlerine aralıksız mermi yağdırırken alanın tam ters noktalarında HQ ve MERC inanılmaz bir manevra şansı yakaladı. MERC bu avantaj ile pozisyonunu güçlendirirken DA ekibi de kuzeyde HQ zaferiyle rahat bir nefes aldı. Daralan alanda ToA üçüncü kez hücum karşılarken bu kez aynı duvara çarpan taraf DA oldu. Böylece son savaş MERC ile ToA arasında yaşandı ve alan tarafından erken dezavantaja düşürülen ToA daha fazla direnemeyerek mağlup oldu.

Maç 3

Erangel açılışında uçak Primorsk‘tan Kameshki‘ye doğru geçerken alan Severny – Rozhok – Pochinki hattına yerleşti. Bu rahat alanı gören oyuncular sakin bir loot aşaması ile ikinci alana kadar çatışmaya girmediler. İkinci alan merkez bölge Rozhok‘a kapanınca rotasyona başlayan takımlardan ilk kayıp Sarvem ile geldi. HQ ve TGP tarafından çapraz ateşe tutulan Sarvem, maça ilk veda eden taraf oldu. Bu esnada TL, Yasnaya’dan School’a uzanan bir rotada 4 takımın arasından gerçekleştirdiği rotasyonda mucize şekilde kayıp vermedi. Alan bir sonraki aşamada batıya kapandı ve merkezdeki birçok takım için tekrar rotasyon zorunluluğu oluştu.

Bu kez daha da kritik bir sahneye tanık olduk zira Creff ve Pcific ekipleri tam 4 takımın arasından yan yana geçerek bataklık alanına doğru yarışa girdiler. Creff bu yarışta geriye düşeceğini anladığı anda engebeli arazideki güvenli noktalardan birine yerleşti ve Pcific bataklığa ulaşarak orada pozisyon aldı. Aynı zamanda güneyden bataklığa hareketlenen QM de bu noktada geciktiğini fark ederek bir başka engebeli araziye yerleşti.

Aşama 4 çok keskin bir alan geçişi yaratmasa da Aşama 5 ile birlikte tüm takımlar çemberin kapanmasıyla dirsek temasına mecbur kaldılar. Rozhok batısındaki yerleşkelerde EIQ, NS ve Heroic zorlu bir çatışmadayken tam karşıdan onları gören DA için bu kolay skor demekti. NS’nin düşmesiyle rotasyon kararı veren EIQ, alana girerek ToA ekibine hücum etti ve bu kez başarılı oldu. Pcific ise dakikalardır tuttuğu bataklığı bu esnada terk ederken QM ile burun buruna geldi. Ancak iki takım da sürpriz şekilde farklı yönlere dönerek uzun süre hayatta kalacak bir strateji uyguladılar. Tüm bunlar olurken Pcific’in tuttuğu bataklığa kuzeyden yönelen IW, çatışmayı tercih etmeyip kuzeyden sızmanın karşılığını zayıflayan Heroic ve DA’dan topladığı skorlarla aldı.

Rüzgarı arkasına alan IW, Aşama 6’da bataklıktan alana girmeye çalışan Pcific ekibini de kolayca eledi. Son 3 takım QM, MERC ve IW olarak açık arazide zorlu bir mücadeleye girdi. QM hem pozisyon hem sayı dezavantajı ile çabuk düştü ancak IW ilginç bir kararla iki farklı oyuncuyu iki araçla karşı sipere yollayarak zaferi adeta elinden kaçırdı. MERC bu hatayı affetmedi ve rakibini sıkıştırarak zafere ulaştı.

Maç 4

İkinci Erangel karşılaşmasında uçak Severny‘den Sosnovka‘ya hareket ederken alan da Sosnovka ile ana karanın güney kıyılarına kapanarak fırtına öncesi sessizliğin işaretlerini verdi. Erken aşamada birer oyuncularını rotasyonda kaybeden takımlar olurken bazı ekipler de uzun süre beklemeyi tercih ettiler. İlginç bir hamle ise NS ekibinden geldi. Genellikle tercih ettikleri Severny inişinden sonra Sosnovka’ya hızla ulaşmak yerine doğuda Lipovka’ya yönelen NS, oradan tekneye geçip tüm takımlar birbirini hırpalarken oldukça doyurucu bir ekipman topladı.

Aşama 2’de alanın kuzeybatıya keskin dönüşü, sol köprünün merkezlenmesiyle sonuçlandı. Bu noktada Sosnovka’nın merkezi ve doğusu ile sağ köprünün kuzey kısmı tamamen dışarıda kaldı. Sosnovka çıkışında EIQ, aynı anda geçmeye yeltenen ToA ekibini çok seri düşürerek temiz bir 4 puan almayı başardı. Taciz ateşleriyle geçen aşamanın ardından üçüncü alanda NS ekibi oynadığı kumarı başarıyla sonuçlandırdı ve alana sakin bir noktada kuzey kıyılarından girdi. Creff de sessizce sağ köprüden geçerek NS ile paralel bir hat üzerinden kuzeydoğudan alana girmeyi başardı. 

Bunlar olurken sol köprü güneyinde EIQ, PCF ve TGP oldukça zor bir çatışmaya girdiler. Köprü kuzeyinde ise tam 9 takım gergin bekleyişlerini yavaş yavaş sonlandırmaya ve kuzeydeki ormanlar ile tarlalara hareketlenmeye başladılar. Bu hamleler birçok oyuncunun kısa sürede düşmesiyle sonuçlandı. Maçın belki en sinsi stratejilerinden bir diğeri de DA ekibinin bu noktaya kadar Novorepnoye bölgesinde sakince bekledikten sonra QM ve Creff ekiplerinin bulunduğu kuzeydoğu hattından alana girmesi olarak göze çarptı.

Aşama 4’e geçilirken Acend riskli bir hamleyle alanın merkezini ele geçirdi. Alan tekrar kuzeye çekince takımlar artık güvenli oyunu bırakıp birbirlerine atabilecekleri her mermiyi değerlendirmeye başladılar. Aşama 5 başlarken sol köprü güneyindeki üçlü çatışmadan hayatta kalan tek oyuncu TGP_CampBellive, var gücüyle aracını tarlalara sürdü ve 2 takımın arasından mucize bir şekilde geçerek alandaki bir kulübeye yerleşti. Ferry Pier kuzeyinden erken çıkamayan takımlar ise Aşama 5 sonlarında elendiler.

Aşama 6’da alan artık tamamen tarlalardaydı ve tüm takımlar için hata payı olmayan bir ölüm kalım savaşı başladı. Bu esnada alan sınırındaki her bölgeden dumanlar ve patlamalar yükseliyordu. Özellikle Acend ve Sarvem çok sıkı bir çatışmaya girdiler, onların çatışmasından doğan fırsatı QM_ADOUZIE mükemmel değerlendirdi ve Acend’i eleyen Sarvem ekibinden kalan skorları nefis toplayarak kendisine hem ekipman hem de alan buldu. Uzun süren bekleyiş artık alanın tamamen kapanacağı Aşama 9’a kadar sürdü. Bu noktada hareketlenen oyunda yeterince hayatta kalan ve sıralama puanlarını toplayan TGP_CampBellive ilk elenen taraf oldu. 3v3 kalan QM ve DA ekiplerinden ilk oyuncu kaybeden QM ise hızlı şekilde elendi.

Maç 5

Gecenin son maçında uçak Kameshki‘den Quarry‘e ilginç bir rota çizdi. Alan ise Kameshki – Yasnaya Polyana – Lipovka üçgeninde yaklaşık %30 civarında su oranıyla yine zorlu geçecek bir maçın habercisi gibiydi. Daha paraşütler kapanmadan çatışma başladı ve EIQ x ToA hot drop’u ile başlayan maçta arkadan dahil olan DA_Mitraleius EQ ekibinden 2 kişiyi çalarak tertemiz puanlar aldı. 5. dakikada alan dışındaki takımların yarısı rotasyona başlarken diğer yarısı loot için alan dışında kalmayı seçti. Bekleyen takımlar dakika 7.30 gibi hareketlendiler ve 10. dakikaya gelindiğinde birçok takım alana ulaşmayı başardı.

Bu kadar ilginç bir alan olunca takımlar da hem rotasyon konvoylarına, hem de konvoylara ateş açan takımlara her buldukları boşlukta ateş açmaya başladılar. Aşama 2’de QM ve PCF yan yana direksiyon sallarken onlara alan sınırında TGP de katıldı. QM bu anda riski hızlı gördü ve erken duraklayarak alan sınırında kaldı. PCF ise tam gaz 4 takımın arasından geçmeyi başardı. TGP ise tek oyuncu kaybıyla batı Lipovka’ya ulaşarak toparlanma evresine girdi. Sona kalan iki ekip IW ve HQ ise uzun süre taciz ateşiyle meşgul olduklarından kelimenin tam anlamıyla birbirlerini yemeyi bırakarak farklı rotalardan alana yöneldiler.

Alan ısrarla kıyıya çekince batı hattı tekrar hareketlendi. Bu esnada kuzeyde uzun süre bekleyen TL, içeriye girerken Heroic ile karşılaştı ve çok sert bir çatışma yaşandı. Heroic elenirken karmaşanın kaymağını Acend yemek istedi ancak TL ekibini devirseler de takımdan yalnızca Kilyakai hayatta kaldı. Lipovka – Yasnaya arasındaki ana yola kapanan alanda takımlar yol kenarlarındaki yerleşkelere sığındılar. Alan dışında kalan ekiplerden QM ve ToA aynı anda aynı yerden içeriye girmeye çalışınca savaş başladı ancak ToA 3 skoru seri şekilde toplayarak yola devam eden taraf oldu.

Aşama 5 geldiğinde takımlar herkesin dirsek temasında olduğunu bildiklerinden sıralama için pasif taktiklere yöneldiler. Ateş sesleri 10 dakika sonunda ilk kez duruldu ancak hiçbir ekip alan merkezine hareketlenmedi. Alanın Aşama 6’da üç yol ağzına kadar daralmasıyla beraber hayatta kalan 5 takımın her biri zorlu pozisyonlarda kaldı. DA, ortada kalarak aldığı darbelerden ilk elenen ekip oldu. Son 3’e gelindiğinde ayakta MERC, ToA ve PCF vardı. Alanın batısında uzak mesafede güvenli noktada 4 kişi oynayan MERC, doğuda çatışan ToA ve PCF ekiplerinin yıpranmasını sabırla bekledi. Bu esnada tek başına kalan ToA_Metebey, elenmekten kurtulamasa da PCF ekibine bir hayli zarar vermeyi başardı. MERC de bu avantajdan faydalanarak rakibini sonunda devirdi ve son maçın galibi oldu.

İstatistikler

Dün gecenin istatistiklerinde skor liderliği DA_Mitraleius ve EIQ_Lukarux tarafından 12 skorla paylaşılıyor. KDA tarafında ise 10 skorun yanında 12 asist yapan MERC_Pag3 göze çarpıyor. Öte yandan MERC_Pag3, düşürdüğü oyunculardan 5 tanesini rakip takımlara çaldırmış. Bu istatistiklerden hiçbirinde göze çarpmayan ToA_Metebey ise ilginç şekilde 2149 hasarla en yakın rakibine yaklaşık 300 fark atmış durumda. Uzun süredir KNT tercih edilmeyen PUBG esporunda görmeye alışık olmadığımız bir manzara ise NS_Spartacus tarafından verilen 549 KNT hasarı. Buna rağmen kendisinin en uzun skor mesafesi 53 metrede kalırken HQ_Karaxxx’tan tam 537 metre mesafeli bir skor kayıtlara geçmiş. 

Tüm bu istatistiklerin yanı sıra, bu istatistikleri ve daha fazlasını sağlayan Twire.gg tarafından Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS etkinliğinde güncel olarak tutulan bir Twire Rating istatistiği de bulunuyor. Aşağıdaki görselden an itibariyle tüm istatistikler bazında en etkili performans gösteren dört oyuncuyu görebilirsiniz. Altı ana kategoride toplanan bu puanlarda kategoriler en üstten başlayarak saat yönünde Saldırı, Bitiricilik, Bomba Kullanımı, Hayatta Kalma, Takım Oyunu ve Skor Çalma şeklinde sıralanıyor.

Sırada BvC Grubu Var

İkinci günün ardından sırada “Şöhretler Masası” Upper Bracket 3. Gün mücadelesi var. Grup B ve C kombinasyonunda hangi takımları seyredeceğimizi ise aşağıdaki listeden görebilirsiniz.

4 Aralık 2022 TSİ 19.00’da başlayacak olan canlı yayın, PUBG Türkiye Resmi Twitch Kanalı’nda canlı yayınlanacak. “Şöhretler Masası” Upper Bracket’ın son mücadele gününde Timur “Timurlengx” Günay ve Oğuzhan “CanAlem” Canalem’in keyifli sunumlarının yanında Arda “Tropik” Bayram’ın nokta at

Exit mobile version