BLAST Premier Spring Groups Sürprizlerle Başladı

Birbirinden nefis etkinliklerle 2021 yılının ilk ayını geride bırakan CSGO sahnesi hız kesmeden rekabete devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Valve tarafından açıklanan “koçların oyuncularla aynı yerde bulunmayacağı” kararını BLAST Premier Spring Groups’ta uygulamayacağını belirten BLAST, takımları sevindirmişti. 4 Şubat 2021 itibariyle BLAST Premier Spring Groups etkinliğinin açılışı oldukça heyecanlı maçlarla yapıldı.

Ninjas In Pyjamas’tan Astralis’e Büyük Darbe

Twist’in yerine ztr’ın geçmesiyle turnuvaya sürpriz bir beşli çıkaran Ninjas In Pyjamas, ilk maçında dünya devi Astralis’e karşı oynadı. Overpass ve Inferno haritalarında oynanan maçı her iki haritada da 16-13 kazanan Ninjas In Pyjamas, mücadeleyi karar haritası Train’e bırakmadan rakibini geçmeyi başardı. CSGO takipçilerinin merakla ilk performansını beklediği ztr ise Astralis gibi güçlü bir rakibe karşı takımına önemli katkılar sağlayarak göz doldurdu. Oyuncuların arasından çok sivri bir performansın çıkmadığı bu açılış maçıyla Astralis henüz ilk maçtan kaybedenler grubuna düştü ve sonraki maçın sonucunu beklemeye başladı.

BIG, BLAST’ta Hedefi Iskalamadı

BLAST Premier Spring Groups’da günün ikinci maçında ise henüz saatler önce akademi takımını duyuran BIG ile OG karşı karşıyaydı. DreamHack Open Januart 2021 Europe etkinliğinde grup lideri olmasına karşın ilk playoff maçında aradığı sonucu bulamayan ve turnuvaya beklenenden erken veda eden BIG ekibi bu kez rakibi OG’ye karşı üstünlük sağlamayı başardı. Özellikle syrsoN’ın gösterdiği önemli performans ile OG’yi adım adım maçtan düşüren BIG kadrosunda temsilcimiz XANTARES de maça önemli katkılar sağladı. Inferno ve Dust2 haritalarında oynanan karşılaşmayı sırasıyla 16-12 ve 16-13 kazanan BIG, Ninjas In Pyjamas ile oynamaya hak kazandı. OG ise kaybedenler grubunda bu maçın ardından Astralis ile karşılaşacak.

Exit mobile version