Xeppaa ve Floppy CSGO’dan Valorant’a Geçiyor

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkışından beri FPS arenasında dengeleri değiştiren Valorant, özellikle CSGO’dan birçok oyuncunun ayrılmasına sebep olmuştu. CSGO sahnesinin birçok dev ismini hiç beklenmedik anlarda Valorant’a geçerken gördükten sonra artık bu haberler eskisi gibi şaşırtıcı olmuyor, ancak yaprak dökümü halen devam ediyor. Bu akımın son iki ismi ise gün itibariyle Erick “Xeppaa” Bach ve Ricky “Floppy” Kemery.

Her iki oyuncunun da Cloud9’ın Valorant ana kadrosuna geçiş yaptığı haberi hltv.org’da duyuruldu. Genç oyuncuların farklı takımlardan yükselerek yakın zamanda kapatıldığı haberiyle sarsıldığımız Cloud9 CSGO kadrosuna geçiş yaptığını biliyoruz. Xeppaa daha önce Chaos takımında oldukça etkili performanslar göstererek herkesin dikkatini çekmişti. Cloud9’ın “Colossus” kod adlı CSGO takımının başındaki Henry Greer da bunu fark etmiş olacak ki oyuncuyu renklerine bağlamak için harekete geçti.

Floppy için de durum pek farklı değil. 2014’te CSGO’ya başlayan oyuncu uzun süre ESEA MDL’de oynadıktan sonra 2019’da ESL Pro League’e katılmayı başarmıştı. ESL Pro League’in 10. sezonunda final oynayan genç oyuncu, ATK forması altında North ve G2 ekiplerini de eleme başarısı göstermişti. Bu performanslardan sonra Cloud9’ın radarına giren Floppy, hem Colossus öncesinde hem de Colossus kadrosuyla birlikte Cloud9 forması giydi. Ancak kadronun dağılması ve organizasyonun CSGO operasyonunu askıya alması sonucu işler değişti.

Şimdi her iki oyuncuyu da bambaşka bir kariyerde seyretme fırsatımız olacak. Umuyoruz bu köklü değişim her iki genç yetenek için de faydalı olur ve CSGO’da elde ettiklerinden çok daha doyurucu ve görkemli başarılara ulaşırlar.

Exit mobile version