2022 CSGO İçin Nasıl Geçti?

Yılın son gününde artık geri sayıma yaklaşırken espor dünyasının en köklü isimlerinden CSGO sahnesinin 2022 yılında nasıl olaylar yaşadığına dönüp son bir kez bakıyoruz. Birbirinden ilginç olayların ve çalkantıların yaşandığı senenin satır başlarını sizler için derledik.

Öncelikle yılın başlarında pandemi koşullarının hafiflemesini takiben etkinliklerin LAN atmosferlerine tekrar dönmeye başlamasıyla sevindik. Her ne kadar pandemi sonrası ilk LAN etkinliği 2021’deki Stockholm mücadelesi olsa da, bu yıl PGL Major Antwerp, IEM Katowice, IEM Dallas ve IEM Rio Major gibi oldukça heyecanlı etkinliklerin tekrar eskisi gibi büyük arenalarda oynanmasına şahit olduk. Bu büyük etkinliklerin yanı sıra daha düşük seviye turnuvaların da LAN ortamında yapılmasıyla CSGO tekrar eski renkli günlerine dönmeye başladı.

Ancak bu güzel haberler, bu yılın belki de global çapta en önemli olayı olan Rusya’nın Ukrayna işgali ile gölgelendi. Milyonlarca insanın hayatını etkileyen bu olay, kaçınılmaz olarak espor tarafında da fazlasıyla hissedildi. Birçok Rus oyuncu ve takım etkinliklerden uzaklaştırılırken CSGO tarafında Natus Vincere ve Virtus.Pro gibi devler oldukça zor aylar geçirdiler. Özellikle Natus Vincere ekibi her ne kadar bu yaşananlardan sağ salim kurtularak farklı bir bölgeye yerleşmeyi başarsa da ülkeleri halen bombalanmaya devam ettiği için çok farklı bir stres altında yaşamaya ve mücadele etmeye devam ediyorlar. Virtus.Pro da birçok sponsor ve organizasyonun sırt çevirmesiyle birlikte oyuncularını serbest bırakarak Outsiders adı altında “tarafsız” bir takımla yola devam etmelerine olanak sağladılar. Bütün bu zorluklara rağmen Outsiders ekibi, IEM Rio Major kupasını kaldırmayı başardı.

Yılın sonlarına doğru IEM Rio Major heyecanı tüm dünyayı sardı. İlk kez Güney Amerika bölgesinde bir Major etkinlik gerçekleştirilirken Brezilya’nın ateşli taraftarları tüm dünyaya bir etkinlik taraftar topluluğu sayesinde ne kadar heyecanlı ve göz kamaştırıcı bir hale gelebilir gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda ise Valve, sürpriz bir kararla espor harita havuzuna Anubis‘i dahil ederken emektar Dust2’yi kenara aldı. BLAST Premier World Final 2022 etkinliğinde de geçerli olan bu değişiklikle birlikte rekabetçi CSGO sahnesine yeni bir soluk geldi.

Önümüzdeki yıl, yeni bir sıralama sistemi devreye sokulacak ve şu an kullanılmakta olan sistem devre dışı kalacak. Bu yeni sistem ile takım davetlerinin etkinliklerde daha hakkaniyetli ve isabetli şekilde verilmesi sağlanmaya çalışılacak. Bölgesel Major Sıralaması (RMR) etkinliklerine davet alacak olan takımlar da bu sistemle belirlenecek. Bu sistemin ilk uygulaması ise BLAST.tv Paris Major 2023 etkinliğinde gerçekleşecek.

Exit mobile version