Intel ve Lenovo, Riot Games MENA ile Partnerlik İçinde

Riot Games MENA, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya uzun zamandır beklediği turnuvaları getirmek için Intel ve Lenovo ile ortaklık kurdu. Intel Arabian Cup (IAC), Riot Games MENA’nın oyun endüstrisini şekillendirmek ve en popüler başlıkları olan League of Legends etrafında yetenekli oyuncuları toplamak için önemli bir adım olacak.

IAC, MENA bölgesindeki 13 ülkeye sene boyu sürecek turnuva getirecek. Bu turnuva sonucunda bir bölgenin taç giymeye hak kazanacağı 2 farklı sezonda oynanacak. Bu, 2019’un sonlarında gerçekleşen Suudi Arabistan’da düzenlenen ve 4.000’den fazla oyuncuyu 28 günlük bir macerada gördüğümüz “NEXUS” etkinliğinden aylar sonra gelen ilk etkinlik.

Riot Games’in yeni atanan MENA Genel Müdürü Ali Müslümanoğlu, “Bölgedeki varlığımızı kurmak ve mümkün olan en iyi oyuncu deneyimini sunmak istiyoruz. Intel ve Lenovo ile ortak kararımız, hepimizin aynı temel değerleri paylaştığı gerçeğiyle bağlantılı. Toplum ile birlikte olabilmek ve bölgenin büyümesine yardımcı olmak istiyoruz. MENA bölgesi geniş bir yetenek havuzuna sahip ve üzerlerine ışık tutmamızın zamanı gelmiştir.”

Yeni Bir Profesyonel Oyun Seviyesi

IAC’in 29 Mayıs’ta Mısır, Tunus, Cezayir, Fas, Ürdün, Lübnan, Irak, Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde başlaması planlanıyor. Sezon 1’de 13 ülkenin kendi bağımsız liglerindeki 4 ay sürecek mücadelelerini izleyeceğiz. Daha sonra sezon 2 sırasında bölgesel şampiyonluk için yarışılacak. Liglerin hepsi aynı anda düzenlenecek ve her hafta sonu League of Legends Arabia Twitch kanalından yayınlanacak.

İlk sezon için 13 katılımcı ülke arasında eşit olarak bölünecek olan 130.000 dolarlık bir ödül havuzu tahsis edildi. Her ülke ilk üç takımını ödüllendirecek.

IAC’ın resmi sponsoru Intel’in bölgesel tüketici direktörü Ali Rıza Küçük şunları ekledi:

“Intel, her oyun deneyimini sağlamak için masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda 10.nesil Intel ® Core ™ işlemcilere sahip oyuncular için dünya standartlarında performans ve teknoloji sunmaya devam ediyor. Riot Games ve Lenovo ile 13 Arap ülkesinde bu çok uluslu turnuvayı geliştirmek için yapılan ortaklık, yeteneklerin kilidini açmak, toplumu birbirine bağlamak ve MENA’da yeni bir profesyonel oyun seviyesi geliştirmek için bir fırsat yaratıyor. Bu bir yolculuğun başlangıcıdır ve önümüzdeki yıllarda bölgeyi büyütmeye ve oyun oynamaya devam etmek için ortaklarımızla birlikte çalışacağız.”

Oyun Endüstrisi MENA’da Büyümede

eSpor’u seyirci sporu olarak tanıtmanın yanı sıra, Intel Arabian Cup, tüm oyuncuları uluslarını toparlamak ve bölgeye hakim olmak için eğlendirmeyi ve bir araya getirmeyi hedefliyor.

Lenovo META bölgesi direktörü ve genel müdürü Shashank Sharma IAC ortaklığı için şunları söyledi:

“Son birkaç yıl içinde, oyun endüstrisinin MENA genelinde hızla büyümesine tanıklık ettik. Riot Games ve Intel gibi iş ortakları ve endüstri liderleri ile çalışmak, yerel oyuncuların sadece temsil edilmelerini değil, aynı zamanda küresel meslektaşlarıyla aynı fırsatlara sahip olmalarını, sosyalleşmelerini ve büyük ölçekte rekabet etmelerini sağlamak için önemlidir. Legion bilgisayarlarımız ve aksesuarlarımız ile oyunculara ihtiyaçları olan görsel ve işitsel desteği sağlamaktan gurur duyuyoruz. Intel Arabian Cup’ın bölgemiz için olumlu bir sonuç doğuracağından eminiz ve bunun, ulusların oyun tutkularını paylaşmak için bir araya geldiği birçok turnuvanın ilki olduğunu umuyoruz.”

Exit mobile version